foto:internet |
imbirowa herbata
Korzeń obieramy przy samej skórce lub porządnie myję, kroję na cienkie kawałki. Zagotowuję 1,5 litra wody w garnku, wrzucam imbir i gotuję go do miękkości: 15-20 min. Przecedzam płyn przez sito, przez nie też wyciskam sok z cytrusów. Mozna posłodzić miodem lub cukrem.
Dla leniwych :) robimy herbatke, wsypujemy szczypte imbiru, do tego sok z pomarańczy .
Pychotka.
Herbata świetnie nadaje się na zimowe wieczory, znakomicie rozgrzewa
Składniki
ok. 70- 80 gram korzenia imbiru
1 cytryna
1 pomarańcza
ewentualnie cukier brązowy lub miód do słodzenia
Korzeń obieramy przy samej skórce lub porządnie myję, kroję na cienkie kawałki. Zagotowuję 1,5 litra wody w garnku, wrzucam imbir i gotuję go do miękkości: 15-20 min. Przecedzam płyn przez sito, przez nie też wyciskam sok z cytrusów. Mozna posłodzić miodem lub cukrem.
Dla leniwych :) robimy herbatke, wsypujemy szczypte imbiru, do tego sok z pomarańczy .
Pychotka.
fajny post, cudna fotka, a z przepisu chętnie skorzystam:)
OdpowiedzUsuńdziekuje za posty szczególnie że dopiero zaczynam :)
OdpowiedzUsuń