środa, 20 października 2010

rafaello

foto:net
Składniki:
- 2 duże paczki krakersów,
- 20 dkg kokosu,
- 1 kostka masła,
- 1 szklanka cukru,
- 2 szklanki mleka,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki mąki tortowej.

Przygotowanie:
1,5 szklanki mleka i 1 szklankę cukru zagotować, w reszcie mleka rozpuścić obie mąki i wlać do gotującego się mleka, zagotować z tego budyń. Kostkę masła utrzeć dodając wystudzony budyń i 15dkg kokosu. Krakersy ułożyć na blasze i przekładać na przemian ciastka, budyń. Składniki starczają na 3 warstwy ciastek i budyniu.Na końcu posypać kokosem i włożyć do lodówki aby zastygło. No i smacznej wyżerki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziekuje za komentarz
i zapraszam ponownie :)