Składniki
- Ciasto:
- 2 szklanki mąki(może być krupczatka)
- pół dobrze schłodzonej margaryny
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru
- 300ml śmietany 30%
- 1łyżka cukru
- 2 fiksy.
- 3-4Brzoskwinie z puszki
Etapy przygotowania
Ze składników czyli,mąki,jajka,cukru i margaryny zagniatamy szybko ciasto i wstawiamy do zamrażalnika na około 20-30minut( sprawdzamy by nie zamarzło)Ciasto po tym czasie wyciągamy i wykładamy nim foremki natłuszczone dobrze margaryną.
Nakłuwamy widelcem i pieczemy 20-30minut na złoty kolor w 180stopni.Po wyciągnięciu czekamy chwilę by ostygły.
W między czasie odsączamy brzoskwinie i kroimy w kostkę.
Bierzemy śmietanę i ubijamy z cukrem i fiksami,dajemy do tego brzoskwinie.Nie wszystkie trochę zostawiamy na przybranie.
Do wystudzonych babeczek wyciągniętych z foremek nakładamy śmietanę i przystrajamy brzoskwinią.Ja posypałam gorzkim kakaem na wierzchu.
Nakłuwamy widelcem i pieczemy 20-30minut na złoty kolor w 180stopni.Po wyciągnięciu czekamy chwilę by ostygły.
W między czasie odsączamy brzoskwinie i kroimy w kostkę.
Bierzemy śmietanę i ubijamy z cukrem i fiksami,dajemy do tego brzoskwinie.Nie wszystkie trochę zostawiamy na przybranie.
Do wystudzonych babeczek wyciągniętych z foremek nakładamy śmietanę i przystrajamy brzoskwinią.Ja posypałam gorzkim kakaem na wierzchu.
fot:internet
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziekuje za komentarz
i zapraszam ponownie :)